Kinderdijk

De molenaar vertelt

op zaterdag 9 september vaart een boot vanaf het bezoekerscentrum naar de contramolen waar een molenaar en een houtbewerker aanwezig zijn.

Zij zullen wat vertellen over het levende erfgoed/ het molenaarsleven en het ambacht. Er is een schipper op de boot die de aanmeldlijst controleert. De magische schoonheid van Werelderfgoed Kinderdijk staat weer centraal tijdens Open Monumentendag 2023! Op deze unieke gelegenheid nodigen wij je uit om deel te nemen aan een exclusief arrangement, waarin we een onvergetelijke 75 minuten durende reis door de tijd bieden, compleet met varen, een bezoek aan de historische Contramolen, en de kans om oog in oog te staan met de bekwame molenaar en molenmaker.

Ervaar de betovering van het verleden terwijl je aan boord stapt van een van onze rondvaartboten. Geniet van een rustige vaart door het schilderachtige landschap van Kinderdijk, dat maar liefst negentien adembenemende windmolens telt. Deze iconische molens, die dit jaar 25 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, bieden een ongeƫvenaard uitzicht en vertellen het verhaal van eeuwenoud Nederlands vakmanschap in waterbeheer.

Een hoogtepunt van dit arrangement is het bezoek aan de historische Contramolen, waar onze deskundige molenaar en molenmaker je met open armen zullen ontvangen. Laat je betoveren door de indrukwekkende mechaniek van de molen terwijl zij je alle geheimen van dit meesterwerk onthullen. Ontdek hoe deze oude technologie werd gebruikt om het water op ingenieuze wijze te beheersen, een essentiƫle vaardigheid in het schilderachtige Nederlandse landschap.

Om deze ervaring nog rijker te maken, zal een deskundige gids je begeleiden tijdens de hele reis. Zij zullen je laten kennismaken met de boeiende geschiedenis van Kinderdijk. Van fascinerende anekdotes tot interessante feiten, onze gids zal je onderdompelen in de rijke cultuur en erfgoed van dit bijzondere gebied.

 

 


Foto: Joost Verweij

Aanmelden

Het Werelderfgoed Kinderdijk arrangement tijdens Open Monumentendag 2023 is gratis op inschrijving, maar wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per tijdslot. Aanmelden kan alleen via deze website.


Klik op het gewenste tijdstip en vul uw gegevens in
Na het versturen van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van ontvangst van uw aanmelding.

Wacht niet te lang met aanmelden, er is beperkt plaats en plaatsing gaat op volgorde van aanmelding.

Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de planning van de rondleidingen.